Pages

10 Kasım 2016 Perşembe

Elma Bohçası Tarifi

 Elma Bohçası Tarifi, resimli Elma Bohçası Tarifi, Elma Bohçası nasıl yapılır, yemek tarifleri


Zorluk Derecesi: kolay
Süresi:    bir saatten az   
Kaç Kişilik: 6 kişilik
Bu geleneksel İngiliz tatlısı genellikle kış mevsimlerinde, ye¬meklerden sonra servis edilir.

Elma Bohçası Tarifi
Hamur:
360 gr (3 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
90 gr (6 çorba kaşığı) + 1 çor¬ba kaşığı tereyağı
90 gr (3/8 su bardağı) rafine yağ
4-5 çorba kaşığı soğuk su
Harcı:
6 iri elma (çekirdekleri çıkarıl¬mış)
120 gr (1/2 su bardağı) toz şeker (rendelenmiş 1 limon kabuğu ile karıştırılmış)
6 karanfil
1/4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı toz şeker

Elma Bohçası Nasıl Yapılır
Önce fırınınızı yüksek sıcak¬lığa (200°C) getirip ısıtınız.
Unu ve tuzu büyük bir kase¬ye koyunuz. Tereyağı bıçakla kü¬çük parçalar halinde keserek ra¬fine yağla birlikte una katınız. Parmaklarınızla unu yağla karış¬tırınız. Karışımı ekmek içi kıva¬mına gelinceye kadar yoğurunuz.
Un karışımının ortasını ha¬vuz biçiminde açıp, 3 çorba kaşığı soğuk su dökünüz. Bir bıçakla su-yu unlu karışımla karıştırınız. Hamur pürtüksüz olana kadar el¬lerinizle yoğurunuz. Hamur çok kuru olursa, kalan soğuk suyu da azar azar katınız. Hamuru 10 da¬kika buzdolabında soğutunuz.
Bir fırın tepsisini 1 çorba ka¬şığı tereyağıyla yağlayınız. resimli Elma Bohçası Tarifi
Hamuru orta incelikte açıp, kenarlarında 5 cm’lik aralıklar ha¬linde bir şerit bırakarak 6 eşit ka¬re biçiminde parça kesiniz. Her hamur parçasının ortasına bir el¬ma oturtunuz. Her elmanın orta¬sını, çekirdekleri çıkarırken hafif¬çe oyulan bölümünü şeker ve li¬mon kabuğu karışımıyla doldurup ortasına bir karanfil batırınız. yemek tarifleri
Kare biçimi hamurları elleri¬nizle elmaların etrafına kapatınız. (Elmalar tamamen hamurla kapanmalıdır.) Hamurların kenar¬larını suyla nemlendirerek yapıştı¬rınız.
Bohçaları tepsiye diziniz. Ar¬tan şerit halindeki hamurdan 24 tane küçük yaprak kesiniz. Biraz suyla bu yaprakları nemlendire¬rek her bohçanın üstüne çapraz¬lama 4 yaprak yapıştırınız. Boh-çaların üstüne fırçayla süt sürüp toz şeker ekerek 30 dakika fırında pişiriniz. Fırından alıp sıcak ola¬rak (dilerseniz kremayla) servis ediniz.
Resim Notu: Elma bohçası - I, elmaların hamura sarılıp fırında pişirilmesiyle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder