
Akdeniz ülkelerine özgü bu lez¬zetli buğulamayı, haşlanmış pata¬tes ile servis edebilirsiniz.
(4 kişilik) yemek tarifleri
8 lahos balığı filetosu
1 çay kaşığı tuz
4 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılarak dilimlenmiş)
1 çorba kaşığı domates salçası
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı(eritilmiş)
1/2 limon (4-5 dilime bölünmüş)
3 çorba kaşığı limon suyu
1 defne yaprağı
1/2 su bardağı su yada balık suyu (bkz. Balık suyu)
60 gr (1/4 su bardağı) krema
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Lahos Buğulama Nasıl yapılır
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız. Balık file-tolarını tuzlayıp, üstlerine limon suyunu serperek bir kenara bira-, kmız. Balık filetolarını alabilecek geniş bir kaba, bir fırça ile eritilmiş tereyağı sürünüz. Kabı iyice yağladıktan sonra, en alta fileto¬ları. üstüne limon ve domates dilimleri ile defne yaprağını yerleştiriniz. Salçayı, balık suyu yada suyu, kremayı döküp, orta sıcaklıkta fırmda 20 dakika pişiriniz. resimli Lahos Buğulama Tarifi
Balıklar pişince kabı fırından alıp, sosunu ayrı bir kaba süzünüz. Balıkları ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip, sıcak kalmalarını sağlayınız. Sos kabını harlı ateşe oturtup en az 1/4’ünü çektiriniz. Kıyılmış maydanozu ekleyiniz. Bir iki kez karıştırdıktan sonra, kabı ocaktan alıp sosu ısıtılmış bir sosluğa boşaltınız. Balıkları ve sosu ayrı ayrı servis ediniz. Lahos Buğulama Tarifi
0 yorum:
Yorum Gönder