
Zorluk Derecesi: kolay
Süresi: bir saatten az
Kaç Kişilik: yemek tarifleri
Bu hafif ve doyurucu gravyer panelerini özellikle çocuklar çok be¬ğeneceklerdir.
2 yumurtanın akı
125 gr (1 su bardağı) gravyer peyniri rendesi
60 gr (2/3 su bardağı) ufalan¬mış ekmek içi
2 su bardağı rafine yağ
Gravyer Pane Nasıl Yapılır
Orta boy bir kasede yumurta aklarını yumurta teli ile kar hali¬ne getiriniz. Peynir rendesini ek¬leyip parmaklarınızla yoğurarak yumuşak bir hamur yapınız. Bir tatlı kaşığıyla hamurdan alıp avucunuzun içinde küçük küçük yu¬varlayınız. Gravyer Pane Tarifi
Ekmek içini yağlı yada mum¬lu kâğıda döşeyip her peynir topu¬nu ayrı ayrı ekmek içine bulayınız.
Peynir toplarını bir tabakta buzdolabına koyup 2,5 saat bekle¬tiniz.
Büyük ve derin bir tavanın üçte birini yağla doldurup yağı or¬ta ateşte 55 saniye, içine atılan ba¬yat bir ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız. resimli Gravyer Pane Tarifi
Birkaç peynir topu alıp tava¬ya atarak 2 dakika, her yanları ha¬fif pembeleşene kadar kızartınız. Kepçeyle peynirleri yağdan çıka¬rıp kağıt peçete üstünde fazla ya¬ğını süzdürünüz. Kalan toplar kı¬zarana kadar, kızaranları sıcak tu¬tunuz. Bütün peynir topları kıza¬rınca, sıcak sıcak servis ediniz.
0 yorum:
Yorum Gönder