
Zorluk Derecesi: özel dikkat gerektirir
Süresi: bir saat ile iki buçuk saat arası
Kaç Kişilik: 6 kişilik
Lezzetli bir turta olan fındık turtasının merengi önceden hazır¬lanıp, servis sırasında konabilir.
Fındık Turtası Tarifi
1 çay kaşığı rafine yağ
4 yumurtanın akı
250 gr (1 su bardağı) toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı limon kabuğu ren¬desi
125 gr (3/4 su bardağı) çekilmiş fındık
310 gr (1 1/4 su bardağı) kremşanti
60 gr fındık (kabukları soyulup bütün olarak bırakılmış)
Fındık Turtası Nasıl Yapılır
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız.
20'şer cm'lik derince 2 kek tepsisini yağlı kağıtla döşeyiniz. Bir fırçayla rafine yağı sürüp bir kenara bırakınız. yemek tarifleri
Orta boy bir kasede yumurta aklarını yumurta teli yada elek¬trikli çırpıcı ile kar haline getiriniz. 4 tatlı kaşığı şeker, limon su¬yu ve limon rendesini ekleyip 1 dakika daha çırpınız.
Madeni bir kaşıkla kalan şe¬keri ve çekilmiş fındığı yavaş ya¬vaş katınız. Karışımı bir sıkma torbasına doldurunuz. Artan karı¬şımı kaşıkla 2 tepsiye boşaltıp bir bıçakla yayınız. Sıkma torbasındaki karışımı uzunlamasına tepsilerdeki karışıma sıkınız.
Fırında 25-30 dakika, merengler sertleşene kadar pişirip, fırın¬dan alarak soğuması için tepsilerden çıkarınız. resimli Fındık Turtası Tarifi
Merenglerden birinin üstüne kremşantiyi sürüp ötekileri üstüne kapayınız. Kalan kremşantiyi de üstüne sürüp bütün fındıklarla süsleyerek servis ediniz.
0 yorum:
Yorum Gönder