Pages

30 Kasım 2016 Çarşamba

Acı Soslu Hindi Budu Tarifi

 Acı Soslu Hindi Budu Tarifi, yemek tarifleri, resimli Acı Soslu Hindi Budu Tarifi, Acı Soslu Hindi Budu nasıl yapılır


Zorluk Derecesi: kolay
Süresi:    bir saatten az   
Kaç Kişilik: (4 kişilik)
resimli Acı Soslu Hindi Budu Tarifi
Acı soslu hindi budu, aslında, butların acı sosa bulanarak ızga¬rada kızartılmasıyla hazırlanır; ama göğüs yada kanatlar da kulla¬nılabilir. Acı soslu hindi budunu, domates salatası ile servis edebi¬lirsiniz.

Acı Soslu Hindi Budu Tarifi
4 hindi budu (haşlanmış)
4 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı domates salçası
1 kahve kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı pul kırmızı bi¬ber
2 çorba kaşığı tereyağ (eritil¬miş)

Acı Soslu Hindi Budu Nasıl Yapılır
Hardal, salça, karabiber, tuz ve pul kırmızı biberi yayvan bir tabakta karıştırınız.
Küçük, keskin bir bıçakla but ların iki yanlarını düzgünleştirip, bir fırça ile erimiş yağı üstlerine sürünüz. Eutları hardal karışımı¬na yatırıp, arasıra döndürerek 30 dakika bekletiniz.
Önce ızgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız.
Butları marinaddan alıp ızga¬ra tepsisine yerleştirerek 10 daki¬ka, her yanları gevrek ve nar gibi olana kadar pişiriniz. yemek tarifleri
Izgaradan alıp servis ediniz.

Resim notu: Acı sosa bulanıp ızgara edilmiş hindi budu, lezzetli bir akşam yemeğidir.

0 yorum:

Yorum Gönder