
Kabul günü keki, tereyağla servis edilen lezzetli bir çay sof¬rası kekidir.
(15 sm’lik kek) - Kabul Günü Keki Tarifi
125 gr (8 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağ
180 gr (1 1/2 su bardağı) + 2 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı limon kabuğu ren¬desi
210 gr (1 su bardağından biraz az) toz şeker
4 yumurtanın sarısı
60 gr (1/2 su bardağı) pirinç unu
1 çay kaşığı vanilya esansı
2 çorba kaşığı süt
Kabul Günü Keki Nasıl Yapılır
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız.
2 tatlı kaşığı yağla 15 sm’lik bir kek kabını yağlayıp, dibini ve kenarlarını 2 tatlı kaşığı unla un¬layınız. Kabı, silkeleyip fazla unu¬nu dökerek bir kenara bırakınız.
Büyük bir kasede, kalan 125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağ ve li¬mon kabuğu rendesini tahta ka¬şıkla, yağ yumuşayana kadar dö¬vünüz. Şekeri ekleyip karışım açık renk ve kabarık olana kadar döv¬meye devam ediniz. Yumurta sa¬rılarını teker teker (son yumur-tadan önce undan bir çorba ka¬şığı katınız), ekleyiniz. Madeni bir kaşıkla kalan unu, pirinç unu¬nu ve vanilya esansını katıp ya¬vaşça sütü ekleyiniz. yemek tarifleri
Elde ettiğiniz bu hamuru ha¬zırladığınız kek kalıbına boşaltıp 1 saat, ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz.
Keki fırından çıkarıp, kalıpta 10 dakika soğumaya bırakınız. Ke¬ki kalıptan çıkarınız. Tel ızgara üstündetamamen soğutup, dilim¬leyerek servis ediniz. resimli Kabul Günü Keki Tarifi
Resim notu: Pirinç unuyla yapılmış kabul günü ke¬ki, çay sofralarında üstüne tereyağ sü¬rülerek de servis edilebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder