Pages

15 Aralık 2016 Perşembe

Kabul Günü Keki Tarifi

 Kabul Günü Keki Tarifi, resimli Kabul Günü Keki Tarifi, Kabul Günü Keki Nasıl Yapılır, yemek tarifleri

 
Kabul günü keki, tereyağla servis edilen lezzetli bir çay sof¬rası kekidir.

(15 sm’lik kek) - Kabul Günü Keki Tarifi
125 gr (8 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağ
180 gr (1 1/2 su bardağı) + 2 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı limon kabuğu ren¬desi
210 gr (1 su bardağından biraz az) toz şeker
4 yumurtanın sarısı
60 gr (1/2 su bardağı) pirinç unu
1     çay kaşığı vanilya esansı
2     çorba kaşığı süt


Kabul Günü Keki Nasıl Yapılır

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız.
2 tatlı kaşığı yağla 15 sm’lik bir kek kabını yağlayıp, dibini ve kenarlarını 2 tatlı kaşığı unla un¬layınız. Kabı, silkeleyip fazla unu¬nu dökerek bir kenara bırakınız.
Büyük bir kasede, kalan 125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağ ve li¬mon kabuğu rendesini tahta ka¬şıkla, yağ yumuşayana kadar dö¬vünüz. Şekeri ekleyip karışım açık renk ve kabarık olana kadar döv¬meye devam ediniz. Yumurta sa¬rılarını teker teker (son yumur-tadan önce undan bir çorba ka¬şığı katınız), ekleyiniz. Madeni bir kaşıkla kalan unu, pirinç unu¬nu ve vanilya esansını katıp ya¬vaşça sütü ekleyiniz. yemek tarifleri
Elde ettiğiniz bu hamuru ha¬zırladığınız kek kalıbına boşaltıp 1 saat, ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz.
Keki fırından çıkarıp, kalıpta 10 dakika soğumaya bırakınız. Ke¬ki kalıptan çıkarınız. Tel ızgara üstündetamamen soğutup, dilim¬leyerek servis ediniz. resimli Kabul Günü Keki Tarifi
Resim notu: Pirinç unuyla yapılmış kabul günü ke¬ki, çay sofralarında üstüne tereyağ sü¬rülerek de servis edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder