Pages

10 Ocak 2017 Salı

Kremalı Küçük Pasta Tarifi

 resimli Kremalı Küçük Pasta Tarifi, yemek tarifleri, Kremalı Küçük Pasta Tarifi, Kremalı Küçük Pasta Nasıl Yapılır


Bu kremalı küçük pastalar, küçük pasta hamuru ile yapılıp, içleri tatlı krema ile doldurulmuştur. Pastaları ya üstlerine pudra şekeri serperek çayla birlikte, yada sıcak çikolatalı sos dökerek yemekten sonra servis edebilirsiniz. Kremalı Küçük Pasta Tarifi

(4 kişilik)
1 tatlı kaşığı rafine yağ 150 gr (1 1/4 su bardağı) küçük pasta hamuru (Bkz. Küçük pasta hamur)
150 gr (1/2 su bardağından biraz fazla) krema (1 tatlı kaşığı şekerle koyuca çırpılmış)
5 çorba kaşığı pudra şekeri (elenmiş)
Kremalı Küçük Pasta Nasıl Yapılır
Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız.
Hamur fırçasıyla, tepsiyi 1 tatlı kaşığı rafine yağla yağlayınız.
Hamuru, 1 sm’lik «düz» uçlu sıkma torbasına doldurup, tepsiye yuvarlak biçimlerde sıkınız. Fırında 10 dakika pişirdikten sonra, fırının sıcaklığını azaltıp (190°C), 25-30 dakika daha, yuvarlaklar iki kat kabarıp, renkleri açık kahverengi olana kadar pişiriniz. yemek tarifleri
Tepsiyi fırından çıkarıp, keskin bir bıçakla pastaları yararak buharın çıkmasını bekleyiniz. Pastaları söndürülmüş firma sokup 10 dakika beklettikten sonra, tel ızgarada tamamen soğutunuz.
Pastalar soğuyunca, keskin bir bıçakla yavaşça üst kısımlarını kesip, içine şekerli kremayı dol-durduktan sonra tekrar kapatınız. Üstlerine bol pudra şekeri serperek servis ediniz. resimli Kremalı Küçük Pasta Tarifi

Resim notu: Bu çok hafif, içleri şekerli krema dolu kremalı küçük pastalar, son derece lezzetlidir.

0 yorum:

Yorum Gönder