
Kızılcık şurubu hazır satılan kızılcık 'pestilinden de hazırlanabilir. O zaman, pestil önce 3 saaı soğuk suda ıslatılmalı, sonra sudan alınıp susuz olarak ezilerek temiz su eklenip kaynatılmalıdır. (Şekeri ancak son anda eklenmelidir.) Şurubunuzu aşağıdaki tarifte olduğu gibi taze kızılcıktan hazırlarsanız, çok daha iyi sonuç elde edilir. Kızılcıklar tatlı ise tarifteki şeker miktarını yarı yarıya azaltmak gerekir; şurup ekşi ve kırmızı kızılcıklardan hazırlanırsa, çok daha lezzetli olur.
(8 kişilik) - Kızılcık Şurubu Tarifi
1 kg taze kızılcık
1,5 litre (7 1/2 su bardağı) su
1/2 limonun suyu
2 karanfil
250 gr (1 su bardağı) toz şeker
Kızılcık Şurubu Nasıl Yapılır
Önce kızılcıkları 3 su yıkayıp, sularını süzdürünüz. Orta boy bir tencereye kızılcıkları, suyu, limon suyunu ve karanfilleri ekleyip ağır ateşte 45 dakika kaynatınız. Bu sırada üste çıkan köpükleri bir delikli kepçeyle alıp atınız.
Tencereyi ocaktan alıp bir tülbent yada süzgeçle başka bir tencereye süzünüz. Tülbent yada süzgeçte kalan tortuyu atınız. yemek tarifleri
Süzülmüş karışıma şekeri ek¬leyip orta ateşte, karıştırarak, 10 dakika daha kaynatınız. Tencere-yi ocaktan alıp bir kenarda ılın¬maya bırakınız.
Ilınmış şurubu bir sürahiye doldurup, ağzını alüminyum kağıt¬la örterek buzdolabına kaldırınız. (Şurup 1 gün buzdolabında din- lendirilmelidir.) Servisten en az 30 dakika önce, bardaklarınızı buzdolabına kaldırıp soğutunuz. resimli Kızılcık Şurubu Tarifi
Şurubu soğutulmuş bardaklara boşaltıp servis ediniz.
0 yorum:
Yorum Gönder