Zorluk Derecesi: kolay
Süresi: bir saatten az
Kaç Kişilik: (5 kişilik)
Her mevsimde bulunan ucuz ve lezzetli bir balık olan istavritin tavacını, kolayca hazırlayabilirsi¬niz.
resimli İstiridye Tava Tarifi
1 kg istavrit balığı (ayıklanıp yıkanmış)
180 gr (1 1/2 su bardağı) un
1-2 su bardağı rafine yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 limon (ikiye bölünmüş).
İstiridye Tava Nasıl Yapılır
Ayıklanıp yıkanmış istavrit¬leri bir kevgire koyup sularını süz¬dürünüz. Tuzu üstüne serptikten sonra, balıkları karıştırarak tuzun dağılmasını sağlayınız. Küçük bir tepsiye unu boşaltınız. İstavritle¬rin her tarafını una bulayınız. yemek tarifleri
Orta boy bir tavada rafine ya¬ğı kızdırınız. Balıkları teker teker kızgın yağa atarak pembeleşince¬ye kadar kızartınız. Tavadan al¬dığınız istavritleri servis tabağma yerleştirip, limonlarla süsleyerek servis ediniz. İstiridye Tava Tarifi
0 yorum:
Yorum Gönder