Pages

30 Ocak 2017 Pazartesi

Meyveli Palaçinta Tarifi

 yemek tarifleri, resimli Meyveli Palaçinta Tarifi, Meyveli Palaçinta nasıl yapılır, Meyveli Palaçinta Tarifi


Ağız sulandıran bu tatlıyı, bil¬hassa çileğin ve ağaççileğinin bol olduğu yaz aylarında hazırlayabi-lirsiniz.

(4-6 kişilik)
1    1/4 su bardağı tatlı krep ha¬muru (bkz. Krep hamuru, Tatlı)
2    çorba kaşığı rafine yağ
500 gr çilek yada ağaççileği (yı¬kanıp, sapları ayıklanmış ve süzülmüş)
60 gr <1/4 su bardağı) toz şe¬ker
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağ (eritilmiş)

Meyveli Palaçinta Nasıl Yapılır
Küçük, kalın dipli bir tavayı rafine yağla hafifçe yağlayıp, ta¬vayı orta ateşte kızdırınız. Tavayı ateşten alıp ortasına 4 çorba ka¬şığı tatlı krep hamuru koyunuz. Tavayı çabucak eğip çevirerek, ha-muru her yanma dağıtınız. Tava¬ya yapışmayan kısmını kesip atı¬nız.
Tavayı yeniden ateşe koyup, bir dakikadan biraz fazla pişiri¬niz.
Tavayı sallayıp palaçintayı oynatınız. (Palaçintanm piştiğini anlamak için bir kenarmı spatu- layla kaldırınız. Palaçintanm al¬tının renıgi, açık altın sarısı olma¬lıdır. Bu rengi almamışsa 10 sa¬niye daha pişiriniz).
Spatulayla palaçintayı alt-üst edip ters tarafmı 30 saniye kızar¬tınız. (Palaçintanm bu ikinci ya¬nının her tarafı aynı biçimde kı zarmayacağmdan, harcın palaçin¬tanm bu kısmına döşenmesi gere¬kir.)
Palaçintayı ateşe dayanıklı bir cam tabağa çıkarıp, öteki pa- laçintaları da aynı biçimde pişi¬rerek sıcak olarak saklayınız. yemek tarifleri
Çilek yada ağaççileklerini keskin bir bıçakla dilimleyip bir kaseye koyunuz. Üstlerine şekerin yarısmı üçte ikisini serpiniz. Meyveleri 1 saat, oda sı¬caklığında (bekletip süzerek, suyu¬nu ayırınız.
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip, ısıtınız. resimli Meyveli Palaçinta Tarifi
Palaçintaları tezgaha düz ola¬rak yayıp, ortalarına 2 çorba kaşı¬ğı meyve koyarak, önce' ikiye, son¬ra yeniden dörde katlayınız. Pala- çintaları ateşe dayamklı yayvan bir cam servis tabağına koyup üst¬lerine önce, eritilmiş tereyağı, son¬ra kalan şekeri serperek fırında 10 dakika ısıtınız.
Palaçintalar ısınırken ayırdı¬ğınız meyve suyunu küçük bir tencerede ağır a- teşte ısıtınız. Palaçintaları fırın¬dan çıkarınız. Tencereyi ateşten alıp, sosu palaçintaların üstüne dökerek servis ediniz. Meyveli Palaçinta Tarifi


0 yorum:

Yorum Gönder