Pages

20 Aralık 2016 Salı

Kayzer Yahnisi Tarifi

 Resimli Kayzer Yahnisi Tarifi, Kayzer Yahnisi Tarifi, yemek tarifleri, Kayzer Yahnisi nasıl yapılır

 
Alman mutfağının bu çok beğenilen yahnisi, patates ve lok¬mayla yapılmıştır. Çeşitli sebzeler, özellikle de lahana ya da brüksel lahanasıyla servis ediniz.

(4 kişilik) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağ - Kayzer Yahnisi Tarifi
750 gr dana eti (kuşbaşı doğran¬mış)
2     su bardağı et suyu (bkz. Da¬na, et suyu)
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1     çay kaşığı karabiber
4 orta boy patates (kabukları iri zar biçiminde soyulup doğranmış)
3     çorba kaşığı rafine yağ
2     büyük soğan (halka halka doğranıp ayrılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (kı¬yılmış)
Lokmalar :
250 gr (2 su bardağı) un
1     tatlı kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla hindistan cevizi rendesi
2     yumurta (hafifçe çırpılmış)
3    150 gr (3/4 su bardağı) süt

Kayzer Yahnisi Nasıl Yapılır
Orta boy, ateşe dayanıklı bir cam kapta, yağı orta ateşte eriti¬niz. Yağ kızınca etleri katıp arası- ra karıştırarak 3-4 dakika, her yanları pembeleşene kadar kavurunuz.
Et suyu, defne yaprağı, sirke, tuz ve biberi ekleyip iyice karıştı¬rınız. Ateşi açıp kaynatınız. Kay¬namaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika yavaş yavaş pişiriniz. Pata¬tesleri ekleyip 45 dakika daha, etler yumuşayana kadar pişiriniz.
Bu arada lokmaları hazırlamak için un, tuz ve hindistan cevizini büyük bir kaseye eleyip, ça¬talla karıştırarak yumurtaları u- na yediriniz. Sütü yavaş yavaş katıp, bulamaç pürtüksüz olana kadar tahta kaşıkla dövünüz. Bulamacı 10 dakika bir yerde bekletiniz. resimli Kayzer Yahnisi Tarifi
Büyük bir tencerenin yarısı¬na kadar su doldurup kaynatınız. Ateşi kısıp içine bulamaçtan birer çay kaşığı akıtınız. Lokmalar suyun üstüne çıktıktan sonra 3-5 dakika, lokmalar kaşıkla tencerenin kenarına bastırdığınızda yumuşak olana kadar pişiriniz.
Delikli kepçeyle lokmaları çıkarıp büyük bir kaseye koyunuz. Kalan lokmaları da aynı biçimde pişirdikten sonra kaseyi bir kena¬ra bırakınız.
Yahni pişince kasedeki lokmaları katıp 10 dakika daha pi¬şiriniz.
Bu arada, orta boy bir tavada rafine yağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca soğanları katıp arası- ra karıştırarak 8-10 dakika, soğanlar nar gibi olana kadar kızartınız. Tavayı ateşten alıp halka soğan¬ları delikli kepçeyle bir tabağa bı¬rakınız. yemek tarifleri
Yahniyi ateşten alıp bir servis tabağına boşaltınız. Üstüne ta¬baktaki pişmiş soğanları döşeyip maydanozla süsleyerek servis ediniz.



Resim notu: Kayser yahnisini yanında lahanayla baş yemek olarak servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder