Pages

25 Ocak 2017 Çarşamba

Salçalı Midye Tarifi

 yemek tarifleri, Salçalı Midye Tarifi, resimli Salçalı Midye Tarifi, Salçalı Midye nasıl yapılır
 
Çok lezzetli bir deniz ürünü yemeği olan salçalı midyenin ya¬pımı da oldukça kolaydır. Tere-yağlı erişte ve yeşil salata ile ser¬vis edilebilir.

(4 kişilik) Salçalı Midye Tarifi
40 iç midye (deniz ürünleri için haşlama suyunda haşlanmış) [bkz. Deniz ürünleri için haş¬lama suyu]
15 gr (1 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 büyük soğan (ince doğran¬mış)
3 diş sarımsak (dövülmüş)
750 gr domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılarak doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1     kahve kaşığı karabiber
2    çorba kaşığı taze ekmek içi
3    60 gr (1/2 su bardağı)
Kaşar peyniri rendesi.

Salçalı Midye Nasıl Yapılır
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız.
Orta boy bir tepsiyi, 1 tatlı kaşığı yağla hafifçe yağlayınız. Orta boy bir tencerede kalan 1 çor¬ba kaşığı tereyağ ve zeytinyağı kız¬dırıp, soğan ve sarmısağı koyarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz. yemek tarifleri
Domates, tuz ve biberi ekle¬yip, ateşi kısınız. Sosu arasıra ka¬rıştırarak 15 dakika, ağır ateşte pişiriniz. Tencereyi ateşten indirip midyeleri ekleyerek, hazırladı¬ğınız tepsiye boşaltınız.
Küçük bir kasede, ekmek içi ve kaşar peyniri rendesini iyice karıştırınız. Karışımı midyelerin üstüne serpiniz. resimli Salçalı Midye Tarifi
Tepsiyi fırının orta katında 20 dakika, üstü nar gibi olana ka¬dar pişiriniz. Tepsiyi fırından çı¬karıp, hemen servis ediniz.

Resim notu: Lezzetli bir deniz ürünü yemeği olan salçalı midyeyi, yeşil salatayla servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder