Pages

30 Aralık 2016 Cuma

Macar Usulü Krep Tarifi

 yemek tarifleri, Macar Usulü Krep nasıl yapılır, Macar Usulü Krep Tarifi, resimli Macar Usulü Krep Tarifi
 

Çok lezzetli ve değişik harçlı bu tatlıyı önceden hazırlayıp, son anda merengi koymadan önce ısıtabilirsiniz. Macar Usulü Krep Tarifi

(1 katlı kek)
150 gr (1 1/4 su bardağı) tatlı krep hamuru (bkz. Krep ha¬muru, Tatlı)
gr (1/2 su bardağı) lor peyniri
gr (1/2 su bardağı) krema gr (13 su bardağı) çekirdeksiz kuru üzüm limonun kabuğu (rendelen
Krepleri krep tarifine (bkz. Krep) uygun kızartınız.
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190'C) getirip ısıtınız.
Lor peynirini tahta kaşığın tersiyle bastırarak ince bir süzgeç¬ten küçük bir kaseye geçiriniz. Kaseye kremayı ekleyip pürtüksüz bulamaç haline getirerek, kuru ü- zümü ve limon kabuğu rendesini katınız.
Başka bir küçük kasede ceviz, süt ve şekeri karıştırınız. yemek tarifleri
Ateşe dayanıklı bir cam kaseyi yağlayıp üstüne bir krep ko¬yunuz. Üstüne peynir ve üzümlü karışımdan döşeyiniz. Üstüne bir krep kapatıp cevizli karışımdan döşeyiniz. Üstüne üçüncü krepi ka¬payıp, ılık kayısı reçelini döşeyiniz. Bu işlemi bütün krepler ve harç bitene kadar tekrarlayınız. Tabağın üstünü temiz bir bezle örtüp merengi yapana kadar bir kenara koyunuz. Macar Usulü Krep nasıl yapılır
Merengi yapmak için orta boy bir kasede yumurta aklarını yu¬murta teli yada elektrikli çırpıcıy¬la kar haline getiriniz. 2 çorba ka¬şığı şeker ekleyip 1 dakika daha çırpınız. Sonra madeni bir kaşığın kenarıyla, kesercesine, kalan şeke¬ri katınız. Merengi kreplerin üs¬tüne ve kenarlarına sürünüz.
Tabağı fırının üst katına sürüp 20-25 dakika, mereng gevrek ve yer yer altın sarısı olana kadar pişiriniz. resimli Macar Usulü Krep Tarifi
Tabağı fırından çıkarıp servis ediniz.

Resim notu: Macar usulü krep peynir, reçel ve be¬zeyle hazırlanmış lezzetli bir tatlıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder