Pages

5 Şubat 2017 Pazar

Domates Soslu Patlıcan Tarifi

 yemek tarifleri, Domates Soslu Patlıcan Tarifi, Domates Soslu Patlıcan nasıl yapılır, resimli Domates Soslu Patlıcan Tarifi


Domates soslu patlıcan, ba¬haratlı kıyma ve pirinçle doldurulup, koyu domates sosuyla servis edilen, hazırlanması kolay bir patlıcan yemeğidir.

(4 kişilik) - Domates Soslu Patlıcan Tarifi
4    patlıcan
500 gr kuzu kıyması
2 tatlı kaşığı tuz
5    çorba kaşığı zeytinyağ
1 soğan (ince doğranmış)
1 diş sarmısak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) kahve kaşığı pul kırmızıbiber
limonun kabuğu (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
200 gr (2 su bardağı) haşlanmış pirinç
limonun suyu
Sosu :
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1 soğan (ince rendelenmiş)
1 diş sarmısak (dövülmüş)
100 gr domates (kabukları soyulup, kuşbaşı doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
Domates Soslu Patlıcan Nasıl Yapılır
Sosu hazırlamak için, 1 çorba kaşığı zeytinyağı küçük bir tence¬rede orta ateşte kızdırınız. Soğan¬ları koyup, nar gibi olana kadar kavurunuz. Sarmısağı katıp, 1 da¬kika kızarttıktan sonra domates ve tuzu ekleyiniz. Hepsini iyice karıştırıp, kaynatınız. Tencerenin ka¬pağını kapatıp, ateşi kısarak 20- 25 dakika, sos koyulaşana kadar pişiriniz. (Sosu, arasıra tahta ka¬şığın tersiyle ezerek, karıştırınız.)
Patlıcanları yıkayıp, keskin bir bıçakla saplarından itibaren ikiye kesiniz. Kabuğunu zedele-meden içlerini boşaltarak, içlerine biraz tuz serpiniz. Oyulmuş patlıcanları oyulmuş yanları alta gele¬cek biçimde, büyük bir tabak ya da tepsinin üstüne koyup, bir ke¬nara bırakınız. Oyduğunuz patlı¬can içlerini bir kaseye koyup, bir kenara bırakınız. yemek tarifleri
Büyük bir tavaya 4 çorba ka¬şığı zeytinyağ koyup, harlı ateşte kızdırınız. Soğanı koyup, pembele- şene kadar kızartınız. Sarmısağı ekleyip 1 dakika kızartarak, kıy¬mayı katınız. Patlıcan içleri, maydanoz, pul kırmızıbiber, limon ka¬buğu rendesi, tuz ve biberi katıp, tencerenin kapağını kapatarak ağır ateşte 25 dakika pişiriniz. Haş¬lanmış pirinci katıp, iyice karıştırınız.
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip, ısıtınız. Oyulmuş patlıcanların kabuklarını kağıt peçeteyle sildikten sonra her bi¬rini kalan 1 çorba kaşığı zeytin-yağla yağlayıp, büyük bir tepsiye diziniz. Tavayı ateşten alıp, pat¬lıcanların içlerini tavadaki et ve pirinç harcıyla doldurunuz. Üstlerine limon suyunu serpip, fırında40 dakika, kabukları pişip üstleri
pembeleşene kadar pişiriniz. Patlıcanları ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, yanında domatesli sosuyla servis ediniz. resimli Domates Soslu Patlıcan Tarifi

Resim notu: Domates soslu fırın patlıcanı, tereyağlı ve maydanozla erişte ile servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder