Pages

10 Şubat 2017 Cuma

Kuru Fasülyeli Piliç Tarifi

 yemek tarifleri, resimli Kuru Fasülyeli Piliç Tarifi, Kuru Fasülyeli Piliç nasıl yapılır, Kuru Fasülyeli Piliç Tarifi


Kuru fasulyeli piliç, doyurucu ve lezzetli bir Türk yemeğidir. Do¬mates salçası ile birlikte 1-2 çorba kaşığı ketçap da eklerseniz, yemek daha lezzetli olur. Fasulyelerin piş¬me süresi cinsine göre değiştiğin¬den, yumuşak olmalarına özen gösteriniz.  

 (4 kişilik) - Kuru Fasülyeli Piliç Tarifi
400-600 gr’lık 1 piliç (yıkanıp te¬mizlenmiş ve ütülenip 4’e bölünmüş)
400 gr (2 su bardağı) kuru fasul¬ye (1 gece soğuk suda bekle¬tilmiş)
100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağ
1    büyük domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizle¬nerek kuşbaşı doğranmış)
3    çorba kaşığı domates salçası
1 kırmızı sivribiber
4    su bardağı tavuk suyu (bkz. Tavuk suyu)
1çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Kuru Fasülyeli Piliç Nasıl Yapılır
Büyükçe bir tencereye 5-6 su bardağı su koyup kaynatınız. Ku¬ru fasulyeleri süzüp, kaynar suya atmız. Ateşin altını biraz kısıp, fa¬sulyeleri 25-30 dakika, hafifçe pi¬şene kadar kaynatınız. Kaynamış fasulyeleri, kevgirden süzerek bir kenara bırakınız. Bu arada bü¬yükçe bir başka tencereye tereya¬ğı, koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ- kızınca piliç parçalarını katıp, ara sıra karıştırarak 10 dakika pişiri¬niz. Domates, domates salçası, kır¬mızı sivribiber, tavuk suyu, tuz ve biberi ekleyip ateşi kısınız. Ka¬rışımı 30 dakika pişiriniz. yemek tarifleri
Süzülmüş fasulyeleri tencere¬ye koyup, orta ateşte 20-25 daki¬ka, fasulyeler yumuşayana kadar, gerekirse biraz daha sıcak tavuk suyu ekleyerek pişiriniz.
Kuru fasulyeli pilici ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz. resimli Kuru Fasülyeli Piliç Tarifi

0 yorum:

Yorum Gönder