
Kuru fasulyeli piliç, doyurucu ve lezzetli bir Türk yemeğidir. Do¬mates salçası ile birlikte 1-2 çorba kaşığı ketçap da eklerseniz, yemek daha lezzetli olur. Fasulyelerin piş¬me süresi cinsine göre değiştiğin¬den, yumuşak olmalarına özen gösteriniz.
(4 kişilik) - Kuru Fasülyeli Piliç Tarifi
400-600 gr’lık 1 piliç (yıkanıp te¬mizlenmiş ve ütülenip 4’e bölünmüş)
400 gr (2 su bardağı) kuru fasul¬ye (1 gece soğuk suda bekle¬tilmiş)
100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağ
1 büyük domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizle¬nerek kuşbaşı doğranmış)
3 çorba kaşığı domates salçası
1 kırmızı sivribiber
4 su bardağı tavuk suyu (bkz. Tavuk suyu)
1çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Kuru Fasülyeli Piliç Nasıl Yapılır
Büyükçe bir tencereye 5-6 su bardağı su koyup kaynatınız. Ku¬ru fasulyeleri süzüp, kaynar suya atmız. Ateşin altını biraz kısıp, fa¬sulyeleri 25-30 dakika, hafifçe pi¬şene kadar kaynatınız. Kaynamış fasulyeleri, kevgirden süzerek bir kenara bırakınız. Bu arada bü¬yükçe bir başka tencereye tereya¬ğı, koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ- kızınca piliç parçalarını katıp, ara sıra karıştırarak 10 dakika pişiri¬niz. Domates, domates salçası, kır¬mızı sivribiber, tavuk suyu, tuz ve biberi ekleyip ateşi kısınız. Ka¬rışımı 30 dakika pişiriniz. yemek tarifleri
Süzülmüş fasulyeleri tencere¬ye koyup, orta ateşte 20-25 daki¬ka, fasulyeler yumuşayana kadar, gerekirse biraz daha sıcak tavuk suyu ekleyerek pişiriniz.
Kuru fasulyeli pilici ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz. resimli Kuru Fasülyeli Piliç Tarifi
0 yorum:
Yorum Gönder